A halakat tisztítsuk meg, öblítsük át, csöpögtessük le, vágjuk fel és hintsük meg
liszttel. A kagylót és a langusztát is alaposan tisztítsuk meg.
Két evőkanál olajban futtassuk meg 2 perc alatt a felszeletelt
hagymákat és a répát, majd tegyük bele a halfejeket. Néhány percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a bort és főzzük 5 percen keresztül. Dolgozzuk hozzá a cikkelyekre vágott
paradicsomot, a felszeletelt
paprikát, a fűszercsokrot és az erős
paprikát is. Engedjük fel a
vízzel, helyezzünk rá fedőt és takarékon pároljuk fél órán át.
Külön süssük meg a halat, a kagylót és a langusztát a maradék olajban.
A levest szűrjük le és jól nyomkodjuk el közben a zöldségeket és adjuk a halakhoz. Helyezzünk rá fedőt és 8 percig főzzük. Ha kész hintsük meg felaprított
petrezselyemmel és pirított kenyérkockákkal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>