Fűszeres fűrészes sügér sárga paprikamártással receptHány személyre: 4 személyre
					» Mártás:
» 2 közepes sárga húsú 
paprika» 2 ek. 
olívaolaj» 2 tk. apróra vágott 
fokhagyma» 150 g nagyon apróra vágott 
hagyma» 1 ek. 
fehérborecet» 1-2 ek. 
tejszín
» durva szemű tengeri 
só» Fűszerkeverék:
» 2 tk. 
currypor, 1 tk. őrölt szegfű
bors» 1 tk. őrölt római 
kömény» 1 tk. frissen őrölt fekete 
bors» 1 tk. durva szemű tengeri 
só» 1/4 tk. frissen reszelt 
szerecsendió» 4 fűszersügér-filé				
 
				
					Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. A 
paprikát zárt sütőben grillezzük 10.12 percig. A sült, forró 
paprikát takarjuk le fóliával, tegyük tálba, és hagyjuk 10 percig állni. Amikor kihűlt húzzuk le a héját, dobjuk el a szárát, a magokat, és a választófalakat. A húsát aprítsuk fel. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne a 
fokhagymát, majd a 
hagymát, végül 3-4 percig a 
paprikát. Öntsük fel 
ecettel, majd keverjük simára robotgépben. A serpenyőt tisztítsuk meg, és öntsük bele a zöldségpürét. Tegyük bele a 
tejszínt, és 
sózzuk meg. 
A fűszerkeverék hozzávalóit keverjük össze. A halfilé mindkét oldalát kenjük be olajjal, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és süssük lezárva 5-8 percig. 3-5 perc után fordítsuk meg, majd a felmelegített mártással tálaljuk.
Elkészítési idő: 30-35 perc.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>