A
csukát tegyük pár órára a
tejszínbe és tartsuk hűvös helyen, majd ha ez már megtörtént, vágjuk fel a húsát csíkokra, és tegyük turmixgépbe. Turmixolás közben a
tejszínt is hozzá adjuk, amíg nem lesz elég folyós, ha ez készen vagyunk egy pár órán keresztül hideg helyen állni hagyjuk, majd egy kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk. Ezt fűszerezzük a
borssal,
sóval, egy csipetnyi cayenne-i
borssal, és
cukorral, majd újabb egy órát hagyjuk állni. Felolvasztjuk a
vajat, hozzáadjuk a vörös
hagymát, és az evőkanál
lisztet, ehhez hozzáöntjük a
fehérbort, a hallevesalapot, s ezt állandókevergetés mellett lassú tűzön főzzük kb 10 percig. Megmossuk a kaprot, apróra vágjuk, és a maradék főző
tejszínnel összekeverjük, így adjuk hozzá a szószhoz, melyet melegen tartunk. A
csukahús masszájából két evőkanál segítségével hosszúkás gombócokat formázunk és puhára főzzük enyhén lobogó
sós
vízben, kb 15 perc alatt. A már megfőtt gombócokat lecsepegtetjük, és a kapros szósszal leöntjük. Főtt ,
vajas
burgonyával, vagy
spenóttal tálaljuk.
Szerző:
Edina Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>