Fogunk egy lábost, sós vizet töltünk bele, majd ebben megfőzzük a kelbimbókat. A megolvasztott vajban megpirítjük a zsemlemorzsát, majd beletesszük a kelbimbót, sózzuk, b
A kárdit megtisztítjuk, rostjait leszedjük, 6-7 cm-es darabokra vágjuk, és hideg vízbe tesszük. Kuktában vizet forralunk, a kárdit beletesszük, megsózzuk, és lezárjuk. Sí
A paradicsomokat megmossuk, tetejüket levágjuk. Kanállal kiszedjük a belsejüket, majd a kikapart paradicsomokat fejre állítjuk, hogy a levük kicsurogjon.
Töltelék:
Öss
A tojásokat 20 percig főzzük, majd lehűtjük és megpucoljuk. A paprikát megsütjük, héját lehúzzuk és csíkokra vágjuk. Cseréplábosba olajat teszünk a paprikát, és lassú tűz
A mazsolát leforrázzuk, a paprikát hosszában kettévágjuk, kimagozzuk. a rizst bő, só vízben megfőzzük, majd leszűrjük. felaprítjuk a csiperkét, az olajbogyót, a diót és a
A hüvelyek végét lecsípjük, vastag rostjukat lehúzzuk, majd kifejtjük. Felforralunk 4 liter vizet. A babot összekeverjük két citrom levével, és a vízbe önjük. A megfőtt b
A mirelit zöldborsót felengedjük, a hagymát csíkokra vágjuk, vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát, aláöntünk fél csésze levest, nehogy kiszáradjon. 10
A padlizsánt elfelezzük, majd bedörzsöljük sóval a belső részét, és állni hagyjuk kicsit. Ezután a sós részével lefelé egy deszkára tesszük, és hosszában 4-5 mélyedést vá
Ugrás a lap tetejére >>