Ázsia csirkehúsleves tésztával receptHány személyre: 4 adag
» 90g friss
tojásos tészta egy és negyed liter csirkehúslé
» 1 evőkanál mirin
» 2 evőkanál
szójaszósz
» 3 cm friss
gyömbérdarab, hajszálvékony szálakra vágva
» 2
csirkemellfilé, vékony csíkokra vágva
» 2 fej bébi- bordás kel(
kínai kel), torzsája levágva, levelei szétválasztva
» friss
korianderlevelek a díszítéshez
1, Egy percig áztassuk a tésztát forrásban lévő
vízbe. Szűrjük le, majd tegyük félre. A csirkehúslét egy nagy, nyeles edénybe melegítsük fel,míg gyöngyözni nem kezd és add hozzá a
szójaszószt, a csirkét, a tésztát, a mirint és a
gyömbért. Főzd 5 percig vagy amíg a csirke megpuhul és alaposan átforrósodik a tészta. A leves te
tejét kanalazzuk le.
2, A bordás kelt is adjuk hozzá, majd főzzük tovább még 2 percig, vagy addig míg meg nem fonnyad a bordás kel. Tálaljuk mély kínai tálkában.
Friss
korianderlevéllel díszítsük és édes csiliszószt kínáljunk mellé.
Megjegyzés:
A mirin a kínai konyhában használt édes
rizsbor. Helyettesíthetjük kevés
cukorral elkevert édes sherryvel is.
Tápértékek adagonként: 30g fehérje, 3 g
zsír
15 g szénhidrát, 1g elemi rost
65mg koleszterin, 915kJ (220kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>