Borjúragus penne receptHány személyre: 4 adag
» 2 fej
hagyma, szeletelve
» 2
babérlevél, összezúzva
» 1,5 kg borjúlábszár, osso buco darabokra vágva
» 250 ml vörösbor
» 800g-os konzerv
paradicsom, darabolt
» 375ml marhahúsleves
» 2 teáskanál apróra vágott friss
rozmaring» 400g pennetészta
» 150g fagyasztott bor
só
El?készítési id?: 15 perc
Teljes elkészítési id?: 2 óra 40 perc
220°C-ra melegítsük el? a süt?t (gázsüt?nél 7-es fokozat). Egy nagy süt?forma alján a
hagymát terítsük szét és fújjunk rá kevés étolajat. A babérleveleket és a borjúhúst rakjuk a te
tejére.
sózzuk,
borsozzuk. Süssük 10-15 percig, vagy amíg a hús barnára nem sül. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg a
hagyma.
A bort öntsük a borjúhúsra, majd még 5 percre tegyük vissza a süt?be. 180°-ra csökkentsük a süt? h?mérsékletét (gázsüt?nél 4-es fokozat). A süt?formát vegyük ki és a
paradicsomot,1 teáskanálnyit a
rozmaringból és a marhahúslét öntsük rá. Takarjuk le fóliával és tegyük vissza. 2 órán keresztül süssük, vagy amíg a hús a csontról leválik és a lé is némileg lef?.
A tésztát f?zzük al dente állagúra egy nagy lábos forrásban lév?
sós
vízben. Ha lesz?rtük a tésztát öntsük vissza a lábosba, mert így melegen marad. Közben a húst vegyük ki a süt?b?l és hagyjuk kissé h?lni. A
rozmaring másik felét és a
borsot adjuk hozzá és helyezzük egy f?z?lapra. 5 percet süssük közepes h?fokon, vagy amíg a bor
só megpuhul. A ragut merjük a tésztára és tálaljuk.
Megjegyzés:
Ha a borjúlábszár nem lenne feldarabolva kérjük meg a hentest, hogy darabolja fel nekünk 3-4 cm-es darabokra.
Tápértékek adagonként:
52g fehérje, 5g
zsír
81 g szénhidrát, 10g élelmi rost
125mg koleszterin, 2605kJ(620kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>