Borjúragus penne recept

Hány személyre: 4 adag

» 2 fej hagyma, szeletelve
» 2 babérlevél, összezúzva
» 1,5 kg borjúlábszár, osso buco darabokra vágva
» 250 ml vörösbor
» 800g-os konzervparadicsom, darabolt
» 375ml marhahúsleves
» 2 teáskanál apróra vágott friss rozmaring
» 400g pennetészta
» 150g fagyasztott bor
Előkészítési idő: 15 perc
Teljes elkészítési idő: 2 óra 40 perc
220°C-ra melegítsük elő a sütőt (gázsütőnél 7-es fokozat). Egy nagy sütőforma alján a hagymát terítsük szét és fújjunk rá kevés étolajat. A babérleveleket és a borjúhúst rakjuk a tetejére. zzuk, borsozzuk. Süssük 10-15 percig, vagy amíg a hús barnára nem sül. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg a hagyma.
A bort öntsük a borjúhúsra, majd még 5 percre tegyük vissza a sütőbe. 180°-ra csökkentsük a sütő hőmérsékletét (gázsütőnél 4-es fokozat). A sütőformát vegyük ki és a paradicsomot,1 teáskanálnyit a rozmaringból és a marhahúslét öntsük rá. Takarjuk le fóliával és tegyük vissza. 2 órán keresztül süssük, vagy amíg a hús a csontról leválik és a lé is némileg lefő.
A tésztát főzzük al dente állagúra egy nagy lábos forrásban lévő s vízben. Ha leszűrtük a tésztát öntsük vissza a lábosba, mert így melegen marad. Közben a húst vegyük ki a sütőből és hagyjuk kissé hűlni. A rozmaring másik felét és a borsot adjuk hozzá és helyezzük egy főzőlapra. 5 percet süssük közepes hőfokon, vagy amíg a bor megpuhul. A ragut merjük a tésztára és tálaljuk.
Megjegyzés:
Ha a borjúlábszár nem lenne feldarabolva kérjük meg a hentest, hogy darabolja fel nekünk 3-4 cm-es darabokra.
Tápértékek adagonként:
52g fehérje, 5g zsír
81 g szénhidrát, 10g élelmi rost
125mg koleszterin, 2605kJ(620kcal)

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Jeges narancsos répaleves paradicsommal
A hagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a répát, a paradicsomot, a krumplit és az alaplevet...
Barbecue-csirke őszibarack chutney-val
A forgácsot áztassuk be 30 percre vízbe. Keverjük össze a chutney hozzávalóit, forraljuk fel, majd...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat