Lassagna recept

Hány személyre: 8 adag

» 2 teáskanál olívaolaj
» 1 nagy fej hagyma, felaprítva
» 2 sárgarépa, apróra vágva
» 2 szár zeller, apróra vágva
» 2 cukkini, apróra vágva
» 2 gerezg fokhagyma, összezúzva
» 500 g sovány darált marhahús
» 2 db 400 g- os konzervparadicsom, darabolt
» 125 ml marhahúsleves
» 2 ev?kanál paradicsompaszta
» 2 teáskanál szárított oreganó
» 375 g száraz vagy friss lassagna lap
» A sajtszószhoz:
» 40 g kukoricaliszt
» 750 g zsírszegény tej
» 100 g sovány sajt, reszelve
El?készítési id?:40 perc
Teljes elkészítési id?:1 óra 35 perc
1 Egy felforrósított, nagy teflonserpeny?ben, 5 percig, dinszteljük puhára a hagymát. Adjuk hozzá a sárgarépát, a zellert, a cukkinit, és kevergetés közben f?zzük 5 percig, illetve amíg meg nem puhulnak. Adjuk hozzá a fokhagymát és még 1 percig f?zzük. Tegyük bele a darált marhahúst, majd magas h?fokon, folyton keverve f?zzük barnára.
2 Öntsük hozzá a paradicsomot, a marhahúslét, a paradicsompasztát, a szárított oregánót, majd jól keverjük össze. Forraljuk fel, majd lassú t?zön, lefedve, 20 percig f?zzük. Néha keverjük meg a leragadás elkerülése miatt.
3 A süt?t melegítsük el? 180°C- ra (gázsüt? esetén 4- es fokozat). Egy 23x30 cm- es t?zálló tál alján terítsünk szét egy keveset a húsos szószból.Fektessünk rá egy réteg lassagna lapot, ha kell törjük szét a lapot, hogy beleférjenek a tálba.
4 A húsos szósz felét terítsük szét egyenletesen rajta. Tegyünk rá még egy réteg tésztalapot, majd megint egy réteg hússzósz, és egy utol réteg tésztalap a tetejére.
5 A sajtszósz elkészítéséhez, el?ször egy kis tálban keverjük el a kukoricalisztet egy kevés tejjel, hogy síma pasztát kapjunk. Fokozatosan adjuk hozzá a maradék tejet, és keverjük amíg fel forr és bes?r?södik. A t?zr?l levéve adjuk hozzá a reszelt sajtot, és addig keverjük amíg megolvad. A kész sajtszószt terítsük szét a lasagna tetején egyenletesen, és süssük 1 órán át.
6 A sütést 25 perc elteltével ellen?rizzük, ha túl gyorsan barnul a teteje, fedjük be lazán süt?papírral vagy alufóliával. A süt?papír vagy az alufólia levételekor figyeljünk oda, nehogy lehúzzuk a lassagna tetejét is. 8 kockára vágva, friss f?szernövényekkel díszítve tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
15 g fehérje, 12 g zsír
50 g szénhidrát, 5 g élelmi rost
10 mg koleszterin, 1885 kJ (450 kcal)

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthet? süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - F?tt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - N?nap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküv?
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - ?z - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
F?zelékek - Babáknak - Különleges f?zelékek - F?zelékek zöldségb?l - F?zelékek burgonyából - Egyéb f?zelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
El?ételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süll? - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - T?kehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - El?étel - F?étel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, f?zelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, süt?tök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Bef?ttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Bef?ttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesít?, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Bels?ségek - Máj - Vese - Vel? - Szív - Tüd? - Pacal - Zuza
Szabadt?zön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Cukorborsós-ragu
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, felengedjük vízzel, hogy s?...
Créme Brülée
A cukor felét egy lábosban karamellizáljuk, majd felöntjük a tejjel, és beletesszük a vaníliaeszenci...

 

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat