Előkészítési idő:40 perc
Teljes elkészítési idő:1 óra 35 perc
1 Egy felforrósított, nagy teflonserpenyőben, 5 percig, dinszteljük puhára a 
hagymát. Adjuk hozzá a 
sárgarépát, a 
zellert, a 
cukkinit, és kevergetés közben főzzük 5 percig, illetve amíg meg nem puhulnak. Adjuk hozzá a 
fokhagymát és még 1 percig főzzük. Tegyük bele a darált marhahúst, majd magas hőfokon, folyton keverve főzzük barnára.
2 Öntsük hozzá a 
paradicsomot, a marhahúslét, a 
paradicsompasztát, a szárított 
oregánót, majd jól keverjük össze. Forraljuk fel, majd lassú tűzön, lefedve, 20 percig főzzük. Néha keverjük meg a leragadás elkerülése miatt.
3 A sütőt melegítsük elő 180°C- ra (gázsütő esetén 4- es fokozat). Egy 23x30 cm- es tűzálló tál alján terítsünk szét egy keveset a húsos szószból.Fektessünk rá egy réteg lassagna lapot, ha kell törjük szét a lapot, hogy beleférjenek a tálba.
4 A húsos szósz felét terítsük szét egyenletesen rajta. Tegyünk rá még egy réteg tésztalapot, majd megint egy réteg hússzósz, és egy utol
só réteg tésztalap a te
tejére.
5 A 
sajtszósz elkészítéséhez, először egy kis tálban keverjük el a kukorica
lisztet egy kevés 
tejjel, hogy síma pasztát kapjunk. Fokozatosan adjuk hozzá a maradék 
tejet, és keverjük amíg fel forr és besűrűsödik. A tűzről levéve adjuk hozzá a reszelt 
sajtot, és addig keverjük amíg megolvad. A kész 
sajtszószt terítsük szét a lasagna te
tején egyenletesen, és süssük 1 órán át. 
6 A sütést 25 perc elteltével ellenőrizzük, ha túl gyorsan barnul a te
teje, fedjük be lazán sütőpapírral vagy alufóliával. A sütőpapír vagy az alufólia levételekor figyeljünk oda, nehogy lehúzzuk a lassagna te
tejét is. 8 kockára vágva, friss fűszernövényekkel díszítve tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
15 g fehérje, 12 g 
zsír
50 g szénhidrát, 5 g élelmi rost
10 mg koleszterin, 1885 kJ (450 kcal)
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>