Paradicsomos serés- és borjúhúsos húspogácsák receptHány személyre: 4 adag
» 350g darált serés- és borjúhús
» 100g nap szárította
paradicsom, felaprítva
» 3 új
hagyma, finomra vágva
» 2 evőkanál aprított friss
bazsalikom» 1 piros kaliforniai
paprika, kimagozva és felszeletelve
»
olívaolaj a sütéshez
» 1 evőkanál balzsam
ecet
Előkészítési idő: 20 perc + 15 perc behűtés
Teljes elkészítési idő: 15 perc
A darált borjú- és sertéshúst, az új
hagymát, a nap szárította
paradicsomot, a
sót, a
borsot és a
bazsalikomot keverjük össze egy tálban. Gyúrjuk össze, míg a hús enyhén ragadós nem lesz. 4 pogácsát formázzunk belőle és 15 percre rakjuk a hűtőbe.
Egy kevés
olívaolajjal keverjük össze a
paprikát. A balzsam
ecetet csöpögtessük rá és egy előmelegített barbecue- tálon vagy grillserpenyőben jól megforgatva grillezzük meg, míg éppen csak megpuhul. Vegyük ki és rakjuk félre.
Töröljük tisztára az edényt, amibe grilleztünk, majd újra forrósítsuk fel. A húspogácsákat egy kevés
olívaolajjal kenjük be és kb. 4-5 percig süssük oldalanként, vagy amíg megbarnul és átsül. Tálaljuk a grillezett
paprikával.
Tápértékek adagonként:
20 g fehérje, 10 g
zsír
5 g szénhidrát, 2 g élelmi rost
45 mg koleszterin, 840 kJ (200kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>