Tepsiben sült marha zöldségekkel recept

Hány személyre: 6 adag

» 500g sovány marhacomb
» étolajspray
» 1 fej hagyma, karikára vágva
» 3 gerezd fokhagyma összezúzva
» 2 teáskanál ?rölt római kömény
» 1 teáskanál szárított kakukkf?
» 2 babérlevél
» 400g konzervparadicsom, aprított
» 500g burgonya, darabolva
» 2 nagyobb sárgarépa, vastagra szeletelve
» 4 cukkini, vastagra szeletelve
» 250g gomba, félbevágva
» 250g sárgatök félbevágva
» 2 ev?kanál paradicsompüré
» 125ml vörösbor
» 20g finomra vágott friss petrezselyem
El?készítési id?: 40 perc
Teljes elkészítési id?: 1 óra 40 perc
1, A süt?t melegítsük el? 180°C-ra (gázsüt? esetén 4-es fokozat). Miután eltávolítottuk a zsiradékot és az inas részeket a marhahúsról 2cm-es kockákra aprítsuk fel. Egy mély teflonserpeny?t fújjunk be étolajspray-vel, majd részleteiben pirítsuk a húst barnára. Vegyük ki a húst, majd fújjuk be a serpeny?t étolajspray-vel és pirítsuk a hagymát világos aranybarnára. Tegyük bele a hagymát, az ?rölt köményt, a kakukkfüvet a babérlevelet és pirítsuk 1 percig folyamatosan keverve.
2, A húst tegyük vissza a levével együtt a serpeny?be, alaposan forgassuk meg, hogy jól átjárják a f?szerek. Öntsünk hozzá 375 ml vizet, a konzervparadicsomot és lassú t?zön 10 percig hagyjuk f?ni, ill. amíg a leve bes?r?södik. 1 nagy t?zálló jénai tepsiben keverjük össze a zöldségekkel, a paradicsompürével és a vörösborral.
3, Fed? alatt 1 órát süssük, aztán keverjük meg és még 20 percre tegyük vissza a süt?be fed? nélkül. Ízlés szerint f?szerezzük, a babérleveleket vegyük ki és keverjük hozzá a petrezselymet.
Tápértékek adagonként:
25g fehérje, 4g zsír
20g szénhidrát, 6,5g élelmi rost
50mg koleszterin, 930kJ (220kcal)


Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthet? süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - F?tt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - N?nap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküv?
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - ?z - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
F?zelékek - Babáknak - Különleges f?zelékek - F?zelékek zöldségb?l - F?zelékek burgonyából - Egyéb f?zelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
El?ételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süll? - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - T?kehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - El?étel - F?étel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, f?zelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, süt?tök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Bef?ttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Bef?ttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesít?, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Bels?ségek - Máj - Vese - Vel? - Szív - Tüd? - Pacal - Zuza
Szabadt?zön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Káposztaleves füstölt kolbásszal
A káposztát f?zzük puhára 1,5 liter vízben. A szalonnát kockázzuk fel, és pirítsuk meg, majd adjuk h...
Kukoricás burgonyaleves
A tyúkhúslevesben felforraljuk a felaprózott hagymát és répát, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Forr...

 

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat