El?készítési id?: 40 perc
Teljes elkészítési id?: 1 óra 40 perc
1, A süt?t melegítsük el? 180°C-ra (gázsüt? esetén 4-es fokozat). Miután eltávolítottuk a zsiradékot és az inas részeket a marhahúsról 2cm-es kockákra aprítsuk fel. Egy mély teflonserpeny?t fújjunk be étolajspray-vel, majd részleteiben pirítsuk a húst barnára. Vegyük ki a húst, majd fújjuk be a serpeny?t étolajspray-vel és pirítsuk a
hagymát világos aranybarnára. Tegyük bele a
hagymát, az ?rölt
köményt, a kakukkfüvet a babérlevelet és pirítsuk 1 percig folyamatosan keverve.
2, A húst tegyük vissza a levével együtt a serpeny?be, alaposan forgassuk meg, hogy jól átjárják a f?szerek. Öntsünk hozzá 375 ml vizet, a konzerv
paradicsomot és lassú t?zön 10 percig hagyjuk f?ni, ill. amíg a leve bes?r?södik. 1 nagy t?zálló jénai tepsiben keverjük össze a zöldségekkel, a
paradicsompürével és a vörösborral.
3, Fed? alatt 1 órát süssük, aztán keverjük meg és még 20 percre tegyük vissza a süt?be fed? nélkül. Ízlés szerint f?szerezzük, a babérleveleket vegyük ki és keverjük hozzá a petrezselymet.
Tápértékek adagonként:
25g fehérje, 4g
zsír
20g szénhidrát, 6,5g élelmi rost
50mg koleszterin, 930kJ (220kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>