Előkészítési idő:20 perc
Teljes elkészítési idő:25 perc
1 A
gombákat nedves papírtörlővel töröljük meg, majd szárukkal együtt szeleteljük fel vékonyan.
2 Durvára aprítsuk fel a
hagymát. Egy vastag aljú serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd közepes hőfokon, kevergetve, főzzük a
hagymát és a
fokhagymát körülbelül 6 percig, illetve amíg világos arany barna színt kap.Tegyük bele a
gombákat, a
paradicsomokat a levével együtt, majd forraljuk fel a szószt.Forralás után fedő alatt, lassú tűzön főzzük 15 percet.
3 Amíg a szósz készül, főzzük meg a fettucinetésztát egy nagy lábos lobogó,
sós,
vízben al dente állagúra. Ha megfőtt, szűrjük le, és öntsük vissza a lábosba a tésztát, hogy meleg maradjon.
4 A szószhoz keverjünk petrezselymet,
sózzuk,
borsozzuk ízlés szerint. Végül forgassuk össze a szószt a tésztával.
Tápértékek adagonként:
15 g fehérje, 10 g
zsír
65 g szénhidrát, 10 g élelmi rost
0 mg koleszterin, 1640 kJ (390 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>