Rizottó tenger gyümölcseivel és fűszernövényekkel recept

Hány személyre: 4 adag

» 150g fehér húsú szálkamentes halfilé, pl: tengeri sügér
» 8 fekete étikagyló (200g)
» 8 nyers garnélarák (250g)
» 1,75 l csirkehúslé
» étolajspray
» 2 fej hagyma, finomra vágva
» 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
» 1 szál zeller, finomra aprítva
» 440g arborio rizs (tipikus rizottó rizs)
» 2 evőkanál finomra vágott friss petrezselyem
» 1 evőkanál friss oregánó
» 1 evőkanál finomra vágott friss kakukkfű
» 2 evőkanál frissen reszelt parmezán
Előkészítési idő: 40 perc
Teljes elkészítési idő: 45-50 perc
Kockázzuk fel a halfiléket. A szakáll eltávolítása után sikáljuk meg a kagylókat. Azokat a kagylókat, melyeknek héja nincs teljesen összezáródva dobjuk el. A garnélák salakját és páncélját távolítsuk el, a farkak végén a páncélt hagyjuk rajta. Ezeket tegyük egy tálban a hűtőbe, amíg nem lesz rájuk szükség.
Egy edényben forraljuk fel a csirkehúslét, majd főzzük lassú tűzön.
Fújjunk be egy nagy nyeles edényt a sprayvel és közepes hőmérsékletre forraljuk fel. A zellert, a hagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, majd pároljuk 2-3 percig. Öntsünk hozzá 2 evőkanál vizet és főzzük addig, amíg a zöldségek puhulni kezdenek. Adjuk hozzá a rizst+ 2 evőkanál vizet és főzzük fedő alatt 3-4 percig ill. amíg a rizsszemeket jól bevonja.
Fokozatosan adagolva öntsünk a csirkehúsléből a rizskeverékre egy fakanállal állandóan keverjük alacsony hőfokon, amíg fel nem szívódik a húslé. Minden alkalommal 125ml csirkehúslét hozzáadva ismételjük a folyamatot addig, amíg egy kevés húslé kivételével az összeset felhasználtuk, valamint éppen puha a rizs.
Eközben forraljunk fel egy kevés vizet. A kagylókat adjuk a forró vízhez, és időnként megrázogatva kb. 3 percet főzzük fedő alatt míg szétnyílnak a kagylók. Távolítsuk el azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki és a vizet szűrjük le. A kinyílt kagylókat tegyük félre.
A meghagyott forró csirkehúslét, a halat és garnélákat adjuk a rizshez. További 5-10 percig főzzük ill. amíg majdnem puhák valamint krémes állagú a rizs. Vegyük le a tűzről a főtt kagylókat öntsük hozzá és letakarva hagyjuk 5 percen át. A rizottót összekeverjük a fűszernövényekkel és a parmezánnal. Fűszerezzük meg frissen őrölt val és borssal. Tálakba kimerve azonnal tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
40g fehérje, 5g zsír
90g szénhidrát, 4g élelmi rost
175mg koleszterin, 2395kJ (570kcal)


Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Madeleine
A madeleine formákat kenjük ki vajjal és hintsük meg liszttel. A citrom héját reszeljük le. A liszt...
Ecetes zöldbabsaláta
A babot leszűrjük és összedolgozzuk a felkarikázott hagymával és a csíkokra vágott paprikával, valam...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat