Fésűkagyló bordás kellel receptHány személyre: 4 adag
» 24 nagy fésűkagyló
» 2 evőkanál világosabb
szójaszósz
» 1 evőkanál halszósz
» 1 evőkanál
méz» 1 evőkanál kecap manis
» 1
lime leve és reszelt héja
» 2 teáskanál darált friss
gyömbér» 1
limer gerezdekre vágva, a díszítéshez
» A szezámos bordás kelhez:
» 1 evőkanál szezámolaj
» 1 evőkanál
szezámmag» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» 8bébi- bordáskel, hosszában félbevágva
Előkészítési idő: 10 perc+pácolás
Teljes elkészítési idő: 8perc
Átöblítés után a fésűkagylókból távolítsuk el a sötét erezetet és szárítsuk fel papírkendővel. Keverjük össze a
gyömbért, a
lime levét és reszelt héját, a
mézet, a
szójaszószt, a halszószt és a kecap manist. Ráöntve a fésűkagylókra hűtsük a hűtőben 15 percig lefedve. Szűrjük le és a páclevet tegyük félre.
A szezámos bordás kel elkészítéséhez öntsük a szezámolajat egy serpenyőbe. Adjuk hozzá a
fokhagymát és a
szezámmagot. Keverés mellett aranybarnára pirítjuk a
szezámmagokat. Egy rétegbe tegyük a bordás kelt grilltálra. A félretett páclét öntsük rá. Puhára grillezzük egyszer megforgatva. Leszedjük a tálról és melegen tartjuk.
A grilltálat tisztára töröljük, olajjal bekenve hevítsük újra. Állandó forgatás mellett grillezzük a ráhelyezett fésűkagylókat. A kagylókat rendezzük el a bordás kelen. Szervírozzuk
lime gerezdekkel.
Tápértékek adagonként:
15g fehérje, 5g
zsír
10g szénhidrát, 1g élelmi rost,
25mg koleszterin, 670kJ (160kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>