Burgonyás gnocchi paradicsomszósszal recept

Hány személyre: 4 adag

» 500 g lisztes burgonya, héjastul
» 1 tojássárgája
» 3 ek. reszelt parmezán
» 125 g sima liszt
» 1 kisebb sárgarépa, apróra vágva
» 1 ek. finomra vágott friss bazsalikom
» 1 teáskanál finomra vágott friss kakukkf?
» 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
» 1 teáskanál porcukor
El?készítési id?: 1 óra
Teljes el?készítési id?: 45 perc
A burgonyát vízben vagy g?zben pároljuk meg, hogy épp csak megpuhuljon. Ha elkészült sz?rjük le, 10 percig hagyjuk h?lni, hámozzuk meg, majd törjük össze.
Egy nagy tálban, az összetört burgonyából 2 csészényit dolgozzunk össze a tojássárgájával, parmezánnal, csipetnyi val, és kevés fekete borssal. Majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amíg enyhén ragadós tésztát kapunk. 5 percig gyúrjuk, amíg lágy tésztává össze áll, szükség szerint lisztezzük.
Osszuk a tésztát 4 egyenl? darabra, majd a negyedekb?l egy- egy 2 cm vastag hurkát nyújtunk egy enyhén lisztezett deszkán.
A hurkákat 2,5 cm széles cikkekre vágjuk, majd ovális alakúra formáljuk. Az oválisokat egy lisztezett villával nyomjuk a tenyerünkbe, hogy kissé lelapuljanak, illetve, hogy mintázatot kapjon a villától. A kész gnocchikat fektessük egy süt?lapra egymás mellé, lefedve, amíg szükség lesz rájuk ujjból.
A paradicsomszósz hozzávalóit egy nagy edényben keverjük össze. Ízesítsük val, borssal. Forralás után lassú t?zön 30 percig f?zzük, néha megkeverve. Ha kih?lt turmixoljuk simára, tálalás el?tt szükség szerint melegítsük fel.
Tegyünk fel egy nagy lábosba s vizet, mikor kezd forrni adagokban f?zzük meg a gnocchikat kb. 2perc alatt, illetve amíg fel jön a víz felszínére. Sz?rjük le a vizet, majd paradicsomszószban megforgatva tálaljuk.
Megjegyzés:
A gnocchit el lehet készíteni több órával el?bb is. Egy nagy lapos tálra fektessük egy rétegben, hogy össze ne ragadjanak, fedjük le, és tegyük a h?t?be. A gnocchit hagyományosan héjában sült burgonyából készítették, hogy szárazabb tésztát kapjanak, amit könny? megmunkálni. Ha id?nk engedi, kipróbálhatjuk ezt a variációt is.
Tápérték adagonként: 10 g fehérje, 4 g zsír
45 g szénhidrát
5 g élelmi rost
50 g koleszterin, 1125 kJ, (270 kcal)


Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthet? süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - F?tt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - N?nap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküv?
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - ?z - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
F?zelékek - Babáknak - Különleges f?zelékek - F?zelékek zöldségb?l - F?zelékek burgonyából - Egyéb f?zelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
El?ételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süll? - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - T?kehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - El?étel - F?étel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, f?zelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, süt?tök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Bef?ttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Bef?ttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesít?, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Bels?ségek - Máj - Vese - Vel? - Szív - Tüd? - Pacal - Zuza
Szabadt?zön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Roston sült hering
Heringeket vágjuk be, lisztezzük és kenjük be olajjal. Tegyük ?ket a rostélyra és süssük 10 percig. ...
Mázas sertéskaraj
A húst tisztítsuk meg és vágjuk ujjnyi szeletekre. A répát rakjuk bele egy edénybe, rétegezzük rá a...

 

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat