El?készítési id?: 1 óra
Teljes el?készítési id?: 45 perc
A
burgonyát
vízben vagy g?zben pároljuk meg, hogy épp csak megpuhuljon. Ha elkészült sz?rjük le, 10 percig hagyjuk h?lni, hámozzuk meg, majd törjük össze.
Egy nagy tálban, az összetört
burgonyából 2 csészényit dolgozzunk össze a
tojássárgájával,
parmezánnal, csipetnyi
sóval, és kevés fekete
borssal. Majd fokozatosan adagoljuk hozzá a
lisztet, amíg enyhén ragadós tésztát kapunk. 5 percig gyúrjuk, amíg lágy tésztává össze áll, szükség szerint
lisztezzük.
Osszuk a tésztát 4 egyenl? darabra, majd a negyedekb?l egy- egy 2 cm vastag hurkát nyújtunk egy enyhén
lisztezett deszkán.
A hurkákat 2,5 cm széles cikkekre vágjuk, majd ovális alakúra formáljuk. Az oválisokat egy
lisztezett villával nyomjuk a tenyerünkbe, hogy kissé lelapuljanak, illetve, hogy mintázatot kapjon a villától. A kész gnocchikat fektessük egy süt?lapra egymás mellé, lefedve, amíg szükség lesz rájuk ujjból.
A
paradicsomszósz hozzávalóit egy nagy edényben keverjük össze. Ízesítsük
sóval,
borssal. Forralás után lassú t?zön 30 percig f?zzük, néha megkeverve. Ha kih?lt turmixoljuk simára, tálalás el?tt szükség szerint melegítsük fel.
Tegyünk fel egy nagy lábosba
sós vizet, mikor kezd forrni adagokban f?zzük meg a gnocchikat kb. 2perc alatt, illetve amíg fel jön a
víz felszínére. Sz?rjük le a vizet, majd
paradicsomszószban megforgatva tálaljuk.
Megjegyzés:
A gnocchit el lehet készíteni több órával el?bb is. Egy nagy lapos tálra fektessük egy rétegben, hogy össze ne ragadjanak, fedjük le, és tegyük a h?t?be. A gnocchit hagyományosan héjában sült
burgonyából készítették, hogy szárazabb tésztát kapjanak, amit könny? megmunkálni. Ha id?nk engedi, kipróbálhatjuk ezt a variációt is.
Tápérték adagonként: 10 g fehérje, 4 g
zsír
45 g szénhidrát
5 g élelmi rost
50 g koleszterin, 1125 kJ, (270 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>