Előkészítési idő:15 perc
Teljes elkészítési idő:20 perc
1 Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra (gázsütő esetén 3- as fokozat). 4 darab 125 ml térfogatú tűzálló pudingformát fújjunk be vékonyan az olaj spray- vel.
2 Könnyű, habos krémmé keverjük a
vajkrémet, 80 g darált kristály
cukorral, majd adjuk hozzá a
tojást, a reszelt
narancshéj felét, és jól keverjük össze.
3 A
lisztet szitáljuk össze a sütőporral, és forgassuk a krémbe, amíg jó sűrű nem lesz.
4 2 evőkanál golden szirupot keverjünk össze a maradék
narancshéjjal, majd forgassuk bele a krémbe. Töltsük a kis pudingos formákba, és süssük 15- 20 percig, , illetve amíg tapintásra szilárdnak nem érezzük.
5 Öntsük egy edénybe a
narancslét, a maradék cukrot, és a golden szirupot és magas hőfokon forraljuk fel. Forrás után főzzük még 5 percet, illetve amíg kissé be nem sűrűsödik. Szűrjük át, hogy a habot eltávolítsuk. A pudingokat borítsuk ki, és merjük rá a szószt.
zsírszegény
tejszínhabbal vagy
joghurttal tálalhatjuk.
Tápértékek adagonként:
5 g fehérje, 10 g
zsír
78 g szénhidrát, 1 g élelmi rost
61,5 mg koleszterin, 1715 kJ (410 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>