A tésztakagylót kissé puhára főzzük, leszűrjük, majd félre tesszük.
Előfőzzük a bébi
spenót-leveleket és felengedjük a fagyasztott
spenótot. Hozzáadjuk az apróra szeletelt spanyol
hagymát, ricottát, reszelt
parmezánt, ánizskaprot,
bazsalikomot és
fokhagymát, majd jól összeforgatjuk.
sóval és
borssal megfelelően ízesítjük.
Vágjuk apróra a
mogyoróhagymát és
olívaolajon üvegesre sütjük. Tegyük rá a felszeletelt
paradicsomot és körülbelül fél óráig főzzük. Cukorral,
borssal és
sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a kaprot.
A
spenótos mártással töltsük meg a tésztakagylókat.
A
paradicsomos szaftot tegyük egy tűzálló tálba, ráhelyezzük a tésztákat és meghintjük reszelt
parmezánnal. Alufólia alatt közepes lángon 20 percig sütjük, majd fólia nélkül még pár percig megpirítjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>