A mazsolát beáztatjuk
vízbe, a
sáfrányt 3 ek. forró
vízzel leforrázzuk, és állni hagyjuk. A halat megmossuk, megtöröljük, és 4 cm-es darabokra vágjuk. Bedörzsöljük
sóval, és negyedórát állni hagyjuk, majd nyársra húzzuk.
A
fokhagymát megpucoljuk, az olajat felhevítjük és a nyársakat minden oldalról hirtelen el?sütjük. Kivesszük a nyársakat, és a visszamaradt olajon megpirítjuk a
fokhagymát. Felöntjük a sherryvel, hozzáadjuk a babérlevelet, a
sáfrányos vizet és a lecsöpögtetett mazsolát. Felforraljuk, majd a nyársakat is beletesszük. 5 percig forraljuk,
sózzuk,
borsozzuk.
A nyársakat meglocsoljuk a mártással, és zöld
citromszeletekre helyezve tálaljuk.
Elkészítési id?: 25 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>