Pikáns sertéssült receptHány személyre: 4 személyre
» 1 kg sovány sertéshús
» 12 gerezd
fokhagyma» 2
mogyoróhagyma» 1,5 tk. frissen őrölt fekete
bors» 3 ek. halszósz
» 2 ek. vörösbor
ecet» 1 ek. világos
szójaszósz
» 1 ek. sötét
szójaszósz
» 1 ek. sárga
currypaszta
» 1 ek.
chiliszósz
» 5 ek. napraforgóolaj
» 1 keserű
uborka» 10 dkg kimagozott fekete olajbogyó
» 2 ek.
szezámmag» frissen reszelt
szerecsendió
A húst csíkozzuk fel, és tegyük egy tálba. A
fokhagymát vágjuk szeletekre, a
hagymát kockázzuk fel, és keverjük össze őket a
borssal, a halssszal, a vörösbor
ecettel, a
szójaszósszal, a
currypasztával és a
chiliszósszal. Öntsük az egészet a húsra, és pácoljuk lefedve 1 órát. Az
uborkát mossuk meg, és hosszában vágjuk félbe, és szeleteljük fel. Az olajbogyókat vágjuk félbe. A wokban hevítsük fel az olajat, és süssük meg benne a húst. Adjuk hozzá az
uborkát, az olajbogyót, a
szezámmagot, és ízesítsük
szerecsendióval, majd főzzük ki lángon 7 percig. Tegyük tányérokba, és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>