A jamgyökeret feldaraboljuk, majd puhára főzzük kb. fél óra alatt. Eközben egy turmixba tesszük a
paprikát, az
olívaolajat, a
fokhagymát, az olívabogyót, a
mustárt, az
ecetet és a
bazsalikomlevelet, és az egészet összeturmixoljuk. A magokat egy serpenyőben megpirítjuk, majd mozsárban összetörjük. A
szalonnaszeleteket megsütjük a napraforgóolajban, majd félretesszük. A puha jamgyökeret összetörjük, majd elkeverjük az
olívaolajjal, a köménnyel,
joghurttal és
korianderrel, majd
sózzuk,
borsozzuk. Kis halmokat teszünk belőle a tányérokra, mellérakjuk a pirított
szalonnát, majd meglocsoljuk a szósszal, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>