A halszeleteket hosszában félbevágjuk és papírtörölköz?vel leitatjuk.
A
liszt közepébe mélyedést nyomunk és a sörrel simárra kevert
tojást beleöntjük.Fakanállal fokozatosan keverve simára verjük.
A halszeleteket, el?ször a
sörtésztába, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Teflon serpeny?ben megforrósítjuk az olajat, és a bundázott halat kisebb adagokban kisütjük benne.
A mártáshoz a
krumplit kb.1 cm -es kockákra vágjuk és
sós
vízben puhára f?zzük , majd lesz?rjük . A puha
krumplit villával öszetörjük és a
fokhagymával és a bor
ecettel összekeverjük.Utána az olajt el?ször csak cseppenként majd vékony sugárban habver?vel habos krémet készítünk bel?le.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>