A nugátot megolvasztjuk a
tejben, hozzákeverjük a
narancshéjat, és ha kissé kihűlt a felvert
tejszínt is, majd az egészet hűtőbe tesszük. Ezután egy lábosba tesszük a szedret és a cukrot, felöntjük a borral, majd kissé összenyomkodjuk a szedret, és hozzákeverjük a két kanál
vízben feloldott kukorica
lisztet. Az egészet addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd félretesszük. Az ostya hozzávalóit alaposan összeturmixoljuk, majd egy sütőpapírra egy 17 cm-es kört formázunk belőle, és kb. 5 perc alatt megsütjük. Ezután egy tölcsérre feltekerjük, hogy kúp formája legyen. A cukrot karamellizáljuk, majd két villa segítségével szálakat húzunk belőle, és így elkészül a karamellboglya.Végül az ostyákat megtöltjük a nugáttal, melléfolyatjuk az öntetet, majd a karamellel díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>