A narancsokat karikázzuk fel vékonyan és magozzuk ki.
Egy tojás sárgáját dolgozzunk simára a kukoricaliszt felével, 35 gramm porcukorral és a felfőzött vaní
A megmosott narancsokat meghámozzuk, a héjukat vékony csíkokra vágjuk és a levüket kifacsarjuk. A léből 150 ml-t félreteszünk, a többit 50 g cukorral felforra
A vajas tésztát olvasszuk ki. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Vajazzunk ki egy tortaformát, vagy béleljük ki sütőpapírral. Nyújtsuk ki a tésztát, bélel
A marcipánt, a porcukrot és a szárított narancshéjat összegyúrjuk, majd a massza negyedét fóliába csomagoljuk és félretesszük. A cukrozott narancshéjat és
Keverjük el a tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel. Forrósítsuk fel a tejet, és kevergetve adjuk hozzá a cukros tojáshoz. Öntsük vissza a lábosb
A cukrot tegyük lábosba, forrósítsuk fel, és hagyjuk karamellizálódni. Egy másik edényben forrósítsuk fel a mézet. Öntsük a karamellhez, keverjük össze,
Egy tálba öntünk 1,5 deci narancslevet, megszórjuk a zselatinnal, majd ha megkocsonyásodott, megolvasztjuk, felöntjük a maradék gyümölcslével és a likőrrel.
Fogjunk egy tálat, verjük fel benne a tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt mandulával és a darált kávéval. Óvatosan keverjük hozzá
Ugrás a lap tetejére >>