A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, majd egy napig a hűtőben pihentetjük. Másnap kinyújtjuk, négyzetekbe vágjuk, amikkel a kosárkákat béleljük ki. A k
Készítsük el a kenyértésztát.
A töltelékhez karikázzuk fel a hagymát, és tegyük egy lábosba 4 ek. olívaolajjal, a vízzel és a cukorral. Lefedve főzzük
Egy tálban keverjük el a lisztet, a vajat, a három tojássárgáját és a vaníliás cukrot, majd az egészet tegyük félre egy időre pihenni. Az így kapott tészt
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Megszurkáljuk a tésztát, és lefedjük fóliával, melyre rizst rakunk nehezékként. 20 percig sütjük. Eltávolítjuk a fóli
Keverjük össze a tojásokat a cukorral, az őrölt mandulával, a créme fraiche-val és a calvados-sal. Nyújtsuk ki a tésztát, fektessük piteformába, helyezzük r
A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a cukrot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót i
A vajas tésztát elkészítjük (lásd a vajas tészta receptjénél), két részre osztjuk, mind a kettőt kinyújtjuk, és megsütjük. A tojás fehérjéket, cukorral
A lisztbe morzsoljuk a vajat, beletesszük a mandulát, tojássárgáját, cukrot, sót, és összegyúrjuk. Kinyújtjuk, vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd fél
Ugrás a lap tetejére >>