A tojássárgáját keverjük el a cukorral, a tejszínnel, a liszttel, a sütőporral, az őrölt mandulával, a narancs levével és héjával, valamint a felvert kemé
A mazsolát beázatjuk a rumba, az egyik narancs sárga héját lereszeljük, a másikét vékony csíkokban lehámozzuk, majd fél dl vízben felforralunk 5 dkg cukrot,
Összegyúrjuk a burgonyát, a lisztet, a Rama margarint és a sót, majd kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejüket a tojással megkenjük, valamint
A lisztet gyúrjuk össze a darabokra vágott vajjal, a sóval, a cukorral, 4 evőkanál vízzel és a tojások sárgájával, majd hagyjuk állni egy órán át.
Pucolj
Hámozzuk meg a körtét, és vágjuk kis kockákra. a kindertojást törjük darabokra, és keverjük össze a körtével.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A vaj
Egy lábosba tesszük a cukrot és a fűszereket, majd felöntjük 7,5 deci vízzel, és szirupot főzünk belőle. Ebbe kb. 10 percig pároljuk a körtéket, majd félre
A cukrot lábosba tesszük, majd felöntjük 1,5 liter vízzel, beletesszük a fűszereket, és az egészet felforraljuk. Ekkor belerakjuk a meghámozott körtéket, és
A gyümölcsökre annyi vizet öntünk, amennyi ellepi, majd puhára főzzük őket.
Az élesztőt langyos, cukorral ízesített tejben megkelesztjük, majd a többi hoz
Ugrás a lap tetejére >>