A mazsolát beázatjuk a rumba, az egyik
narancs sárga héját lereszeljük, a másikét vékony csíkokban lehámozzuk, majd fél dl
vízben felforralunk 5 dkg cukrot, és a
narancshéjat fogvájókra tűzve belemártjuk. 5 percig pároljuk, majd hagyjuk a szirupban kihűlni.
A
tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a sűrített
tejjel, a maradék
cukorral és vaníliás
cukorral. Utána beledolgozzuk az olajat,
lisztet, keményítőt, élesztőt, mazsolát és a
narancs reszelt héját. A
tojások fehérjét habbá verjük, majd ezt is beleforgatjuk.
Kikenünk egy tortaformát, és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben sütjük. Por
cukorral, és a cukros
narancshéjjal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>