A cukros tejben az élesztőt megfuttatjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, a tojást, a vajat és kevés tejfölt. Kétszeresére kelesztjük, majd három egyenlő rész
Az élesztőt a tejjel felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, sóval, ecettel és olajjal. 6 gombócot formázunk belőle, kinyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk. Felt
A tejet meglangyosítjuk közepes lángon, állandó kevergetéssel feloldjuk benne az élesztőt. Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a mandulát, a cukrot, egy csipet
A lisztet egy gyúródeszkára halmozzuk, majd a közepére tesszük a vajat, a tojássárgákat, a tejben felfuttatott élesztőt, majd megsózzuk, és az egészet alapo
A Rama margarinhoz hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és jól elkeverjük. A tejet kis adagokban hozzáadjuk. J
A kenyeret a meleg tejbe áztatjuk, kissé átkeverjük. Egy tálban a vajhoz keverjük a cukrot, a tojások sárgáját, a mazsolát, mandulát és a reszelt citromhéja
A szárított élesztős lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a cukrot, a sót, az olvasztott vajat és a meleg tejet. Az egészet összegyú
A vaníliarudat hosszában vágjuk ketté és kaparjuk ki a belsejét. A citrom héját vágjuk apróra. Szeleteljük fel a kenyeret vékony csíkokra és béleljünk ki
Ugrás a lap tetejére >>