A
tojásokat 3-4 evőkanál forró
vízzel felverjük, majd hozzáadjuk a
cukor felét, a
sót, a reszelt
citromhéjat és a
fahéjat. A keveréket továbbverjük a robotgép legmagasabb fokozatán. Hozzákeverjük a búza
lisztet, a kukorica
lisztet és a
kakaóport. Addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. Az aprított keserű
csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és belekeverjük a tésztába. Egy ki
vajazott, kibélelt, mély 28 cm-es kerek tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 percig sütjük. Miután elkészült, eltávolítjuk a sütőpapírt és pihentetés után két egyforma szeletre vágjuk. A megtisztított ribizliről villával leszedjük a szemeket, majd a kétharmadát felforraljuk a maradék
cukorral és 2-3 perc főzés után félretesszük hűlni. A megmaradt ribizlit összekeverjük az összefőzött gyümölccsel és az így kapott keverék kétharmadát ráöntjük az első tortalapra. A beáztatott
zselatint felolvasztjuk és belekeverjük a megmaradt gyümölcskrémbe, majd hozzáöntünk egy kevéske likőrt is. Ha a gyümölcskrém kissé megszilárdult, akkor hozzákeverünk 500 ml
tejszínből vert kemény habot. Az így kapott krémet rákenjük a gyümölcs te
tejére és úgy osztjuk el, hogy a közepén kissé púpos legyen. Erre ráhelyezzük a másik tortalapot és meglocsoljuk a likőrrel. A maradék
tejszínből vert habot egyenletesen elkenjük a torta külsején. Az édes főző
csokoládét lereszeljük és megszórjuk vele a tortát. A végén 2 órára hűtőbe tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>