A tojássárgákat habosra verjük a vajjal meg a cukorral. Ezt követően hozzáadjuk a kakót, majd a tojások kemény habbá vert fehérjét. Végül rummal ízesítjük.
A sütemény
A tojássárgájákat felverjük a cukor harmadával, a tojásfehérjéket pedig a másik harmadával. A megmaradt cukrot a tejszínnel verjük fel, majd mindegyiket hűtőbe tesszük. A
A zselatint hideg vízbe beáztatjuk, felforraljuk a tejet az elfelezett vaníliarúddal. 4 dkg porcukrot elkeverünk 2 tojás sárgájával és hozzáadjuk a tejhez. Addig főzzük k
A cukrot feltesszük a vízben forrni, és gyakran kevergetjük. Forrás után a képződő habot ecsettel leszedjük, és az edény oldalára lerakódott cukorkristályokat a folyadékb
Az összetört csokoládét meleg vízfürdőbe tett edényben felolvasztjuk. A kihűlt kávét jól elkeverjük a cukorral és a tojás sárgájával. Ezt hozzáadjuk az olvasztott csokolá
Egy tálban összekeverjük a kakaót és a cukrot kevés vízzel, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Végül hozzáadjuk a vajat, és amint ez is teljesen elolvadt, már használha
A tejbe öntjük a pudingport, majd addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Ekkor letakarjuk, és megvárjuk, amíg kihűl. Eközben a csokoládét felaprózzuk vagy egy reszelő segítség
A csokit egy lábosba tesszük, felöntjük a kávéval, majd gőz felett megolvasztjuk. Ezután a cukorral kikeverjük a tojássárgájákat, majd a csokis keveréket és a lisztet is
Ugrás a lap tetejére >>