A
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 100 g cukrot, a
fahéjat, a
sót, a
tojásokat és a szeletelt
vajat. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk össze, majd fél óráig a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk a tésztát úgy, hogy a 16 db ki
vajazott, szorosan egymás mellé helyezett tortácska formákat befedje, majd ráhelyezzük a formák te
tejére és rányomkodjuk, hogy a formák méretre vágják a tésztát. Mindegyik formába alaposan belenyomkodjuk a tésztát, majd megszurkáljuk őket villával vagy hústűvel. Előmelegített sütőben 220°C-on 12-15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és eltávolítjuk a formákat. A meghámozott, félbevágott és kimagozott barackokat mélyen beirdaljuk. A
zselatint, miután 10 percre 4 evőkanál hideg
vízbe áztattuk, folyamatos kevergetés mellett olvadásig hevítjük. A megmaradt cukrot hozzáadjuk a
tojássárgájához és alaposan felverjük. A baracklé és a
citromlé felforralt keverékét összekeverjük a cukros
tojássárgája egy részével, majd a tűzről levéve belekeverjük a
zselatint is. Ezután a masszát összekeverjük a megmaradt
tojássárgájával és hűlésig kevergetjük. A
mandulamasszát összegyúrjuk a
pálinkával, nyomózsákba tesszük és mindegyik tésztácskába nyomunk egy adagot belőle úgy, hogy a széleken üresen hagyjuk. A
tejszínből vert kemény habot óvatosan beleforgatjuk a
tojássárgájás masszába, az így kapott keveréket nyomózsákba töltjük és nyomunk egy kupacot a tésztácskákba. Minden tortácska te
tejére egy felezett barackot teszünk, majd áthúzzuk a felforrósított lekvárral, a sütik szélét is, végül a pirított
mandulapelyhet a tortácskák szélére nyomkodjuk óvatosan.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>