A tésztát kinyújtjuk, meglocsoljuk a felolvasztott vajjal, elkenjük rajta a diót, fahéjat, cukrot, felcsavarjuk, felszeleteljük, és zsiradékkal bélelt tepsiben megsütjük
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd egy süt?papíral bélelt süt?lemezre nyomózsákkal kis gombócokat nyomunk. A tetejükre fél diót teszünk, és megsütjük.
A diót a cukorral, vaníliás cukorral, és tojásfehérjével elkeverjük, és felmelegítjük. Levesszük a t?zr?l, és beleszitáljuk a lisztet. Süt?papírral bélelt süt?lemezre kis
Az éleszt?t felfuttatjuk a cukros tejben, majd összekeverjük a lisztel, vajjal, sóval, tejföllel, és kelni hagyjuk. Tölteléket készítünk 15 dkg cukorból, amit 1 dl tejben
A cukrot elkeverjük a tejben, majd az éleszt?t felfuttatjuk benne. A tojásokat felverjük, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. A tésztát 2 órán át állni hagyjuk. U
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, liszttel, süt?porral, dióval, vízzel és vaníliás cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a habbá felvert tojásfehérjét.
A hozzávalókat összegyúrjuk, ha szükséges egy kis vízzel. Kis gombócokra osztjuk, majd kézzel kifliket formázunk,és vaníliás porcukorban meghempergetjük. Zsírozott, liszt
A porcukrot kikeverjük a tojássárgákkal és a vízzel. Hozzáadjuk a diót, a lisztet, a süt?port és a tojás habját. Kikent tepsiben, el?melegített süt?ben megsütjük.
Tölt
Ugrás a lap tetejére >>