A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 2/3 ill. 1/3 részre vágjuk. A 2/3 résszel egy nagy, kizsírozott, és zsemlemorzsával megszórt őzgerinc formát kibélelünk.
A tészta hozzávalóit-liszt, vaj, kakaó, tojássárga, szódabikarbóna és a tejföl- összegyúrjuk és két részre osztjuk, nyújtjuk és őzgerinc formába tessz
A túrót krumplinyomóval átdolgozzuk, majd hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, a zsemlemorzsát, a réteslisztet, sót. Összedolgozzuk, 30 percre hűtőbe tesszük.
A lisztet a vajjal eldörzsöljük, hozzáadjuk az áttört túrót, a sót, a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, a tojást és a tojássárgáját. A tészt
A lisztbe tesszük az összemorzsolt vajat, majd beletesszük a túrót, a cukrot és a sót. Egy deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd egyenlő kockákra vágju
A hozzávalókból jól gyúrható tésztát készítünk, majd két órán át a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk 1-1,5 cm vastagságúra, pogácsaformával k
A hozzávalókból gyúrjuk meg a tésztát. Osszuk szét több kicsi (5 cm-es) hengerre, ezekből formáljunk pici kifliket. Tegyük mindet kikent tepsibe, majd süssük
A hozzávalókból (kivéve a gyümölcsíz és az étcsokoládét) gyúrjuk meg a tésztát, majd tegyük a hűtőbe egy pár órára. Nyújtsuk ki a tésztát, vágjuk
Ugrás a lap tetejére >>