Az élesztőt tejbe áztatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt, és az egészet kézzel jól összedolgozzuk. A tésztát sütés előtti este gyúrjuk össze, 4 cip
A cukrot, lisztet, vajat, 1 tojást, citromhéjat összedolgozzuk, 2/3-ából négyszöget sodrunk ki, és félig megsütjük. A mandulát ledaráljuk, összekeverjük a kakaóval, cukor
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Morzsolva hozzáadjuk a Rama margarint és a tojássárgákat is. Az így kapott tésztát
A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a cukrot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott mass
A Rama margarinhoz hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és jól elkeverjük. A réteslisztet, a sütőport, és az őrült ánizsmago
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a tojások sárgáját, a kesudiót, a cukrot és a Rama margarint. Az így kapott tésztát nyújtsuk ki 5 mm vastagra, és vágjunk
A hozzávalókból jól gyúrható tésztát készítünk, majd vékonyra kisodorjuk, és 10 cm-es hasábokra vágjuk. Ezekből formázzuk meg a patkókat, majd egy kikent tepsire tesszük.
A hozzávalókból jól gyúrható tésztát készítünk, majd 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és pogácsaformával kiszaggatjuk. Egy kikent tepsibe helyezzük őket, és előmelegített sü
Ugrás a lap tetejére >>