Kölön edényben el?re meg kell f?znünk a vel?t és le kell hártyáznunk, mint a herét, ami el?tte forró
vízbe mártsunk bele, hogy könnyebb legyen. A
gombák kb. 2x2 centiméteres darabokra vágjuk össze. A
szalonnát is kockázzuk apróra és
zsírjára süssük.
Majd vegyük ki a már készre sült töpörty?t, a kockára vágott
hagymát a
zsírjában süssük üvegesre. Tegyük félre a t?zr?l, szórjuk meg piros
paprikával, tegyük bele a felkockázott
paradicsomot és zöld
paprikát, egy kevés cseresznye
paprikát, és lassú t?zön f?zzük. Figyeljünk rá, amikor a
paprika megpuhult tegyük bele a felkockázott
gombát és a heréket, a
fokhagymát, keverjük össze és lassú t?zön pirítsuk tovább. Öntsük fel kevés
vízzel, f?szerezzük
sóval,
borssal. Miel?tt teljesen elkészülne beletesszük az el?f?zött vel?t és még pár percig forraljuk, ha szükséges. A
vízre figyeljünk, ha elpárolgott mindenképpen pótoljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>