Olivadával és mozzarellával töltött padlizsán receptHány személyre: 4 személyre
» 175 g friss tagliatelle
» 6 ek. olvíaolaj
» egy gerezd zúzott
fokhagyma» 2 db, hosszában vékony szeletekre vágott
padlizsán» 4 ek. olivada
» 150 g tehén
tejből készült, reszelt
mozzarella» egy marék finomra vágott
bazsalikomlevél
» 150 ml friss
paradicsomszósz
»
só és frissen őrölt
bors» frissen reszelt
szerecsendió
Forraljunk fel egy fazék
sós vizet, és főzzük benne a tagliatellét 3 percig. Csöpögtessük le, és
sózzuk,
borsozzuk, ízesítsük
szerecsendióval, és hagyjuk kihűlni. Az olajat melegítsük fel, tegyük bele a
fokhagymát és a
padlizsánszeleteket. Süssük 5 percig mindkét oldalukat. Konyhai papírtörlőn itassuk le a felesleges olajat. Tegyük vágódeszkára, és szórjuk meg olivadával, és tegyünk a te
tejükre reszelt
mozzarellát. A tésztát tekerjük fel villára, és helyezzük a
mozzarella te
tejére. Szórjuk meg
bazsalikomlevéllel. A
padlizsánszeleteket tekerjük fel, tűzzük meg egy pálcával, helyezzük egy tepsibe, és süssük 10-12 percig. Tegyük tányérra, és adjuk hozzá a
paradicsomszószt.
Elkészítési idő: 1 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>