Megfőzzük a
rizst. Egy mélyebb serpenyőbe 5-6 evőkanál
mézet rakunk és beledobunk pár szál kakukkfüvet, fölöntjük 1-1,5 dl
vízzel és 1-2 pötty
ecettel megsavanyítjuk. Míg a serpenyőben forr az ízes
méz, felszeleteljük a
padlizsánt, majd a serpenyőbe dobjuk. Addig pároljuk a zöldséget, míg sűrűvé válik. Egy kisebb lábosban 3 evőkanál kristály
cukorból karamellt készítünk, és adunk hozzá 1-1,5 dl vizet 1-2 perc alatt simára keverhetjük. Ha a karamellről elpárolgott a
víz, hozzáöntjük a
padlizsánhoz. Egy-két forgatás és már kész is az ételünk. Az időközben megfőtt és
tejben felforralt
rizs is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>