Fél napig
vízben hagyjuk állni a csicseribor
sót. Alaposan mossuk át, majd forraljuk 10 percig, ezután takarékon letakarva főzzük egy órát.
A főző
vízből rakjunk el fél decilitert és egy keveset a bor
sóból is. A csicseribor
sót törjük szét és kavarjuk pürévé, majd adjuk hozzá a főzővizet, az olajat és a
citromlevet. Jól keverjük össze botmixerrel.
Forrázzuk le a
paradicsomot, majd megpucoljuk és szeljük fel. A
paradicsomot rakjuk a pürébe és adjuk hozzá a
fokhagymát, a
citrom héját, a
mogyoróhagymát, a petrezselymet,
sóval és
borssal ízesítjük. Ezeket jól forgassuk össze, hagyjuk állni egy fél órát hűtött helyen. Tálaláskor rakjuk rá a megmaradt bor
sót és öntsünk rá egy kis
olívaolajat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>