Olajbogyós kenyérből készült gnocchi receptHány személyre: 4 személyre
» 450 g olajbogyós kenyérből készül morzsa
» 350 ml
tej» 1 egész felvert
tojás» 125 g frissen reszelt
parmezán sajt» 1 tk.
só» 450 g
liszt, plusz a
lisztezéshez
» a szószhoz:
» 100 g
vaj, plusz a forma kikenéséhez
» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» 2 ek. finomra vágott, friss
bazsalikom
Tegyük a zsemlemorzsát egy tálba, öntsük rá a
tejet, adjuk hozzá a
tojást, a
parmezán sajtot és a
sót. Adjunk hozzá annyi
lisztet, hogy kemény tésztát kapjunk. Tegyük
lisztezett gyúródeszkára, és dagasszuk, amíg puha tésztát kapunk. Sodorjunk a tésztából 2,5 cm-es rudakat, és vágjuk fel 2 cm-es darabokra. Sodorjuk át mindegyiket egyenként, és tegyük
lisztezett tálcára. Forrásban lévő
sós
vízben főzzük ki a gnocchikat 2-3 perc alatt. Szűrjük le, és tegyük ki
vajazott tálalóedénybe.
A szószhoz melegítsük fel a
vajat, tegyük bele a
fokhagymát és a
bazsalikomot, majd öntsük a gnocchira.
Elkészítési idő: 25 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>