Indiai mandulás ?zcsülök recept

Hány személyre: 4

» 80 dkg csontnélküli ?zcsülök
» 6 dkg füstölt szalonna
» 5 dkg vöröshagyma
» 10 dkg sárgarépa
» 10 dkg fehérrépa
» 3 dkg paradicsompüré
» 5 dkg liszt
» 0,5 dl olaj
» 5 dkg tisztított mandula
» mustár
» 3 dl vörösbor
» fél csokor petrezselyemzöld
» ?rölt bors
»
Tisztítsuk meg a sárga- és a fehérrépát, karikázzuk fel ?ket, majd egy liter - val, borssal f?szerezett - vízben f?zzük meg. Tegyük bele ezután a felkockázott húst, majd pácoljuk 2-3 napig benne. Hevítsünk fel egy serpeny?ben egy kevés olajat, pirítsuk meg benne a vékonyra szeletelt szalonnát, majd a pácléb?l lesz?rt húst is. Tegyük rá a kockára vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a mandulát, és a paradicsompürét. Jól forgassuk át az egészet, majd szórjuk meg a liszttel. Ízesítsük az ételt val, borssal és mustárral, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, engedjük fel a borral, és az egészet pároljuk puhára. Kb. 2 óra alatt készül el. Tálalását burgonyakrokettel ajánljuk.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
   Manyó
2016-09-05 15:47   
Az alábbi recept nem a vicclapban jelent meg.Pedig ott a helye! Szerény tudásom szerint a következ? kérdések merültek fel bennem:
1. Mekkora ?zek lehetnek Indában, akiknek "csülkük" feldolgozásra alkalmas?
2. Mennyi füstölt szalonnát állíthatnak ott el?? (Ott-tartózkodásom hosszabb hónapjai alatt sem sikerült felfedeznem egy dekát sem!)
3. Vöröshagyma ott nincs, csak lila.
4. Fehérrépát és zöldjét hírb?l sem ismerik. ( Koriander zöldjét használják, igaz, ez megtévesztésig hasonlít látványra a petrezselyem zöldjére!)
Nem térek ki arra, hogy a békés hinduk legtöbbje nem eszik húst,és a többi hozzávaló beszerzésének nagy része szintén némi problémát vet fel, stb ,stb.

Kérdésem most már csak annyi, mit?l indiai , valamint megkérem, aki ilyet már evett, tájékoztasson, hány szerencsétlen ?z kilövése szükséges 80 dkg csülök kinyerése érdekében? Magam régi vadász családból származom, de erre nincs tippem!
  
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthet? süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - F?tt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - N?nap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküv?
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - ?z - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
F?zelékek - Babáknak - Különleges f?zelékek - F?zelékek zöldségb?l - F?zelékek burgonyából - Egyéb f?zelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
El?ételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süll? - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - T?kehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - El?étel - F?étel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, f?zelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, süt?tök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Bef?ttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Bef?ttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesít?, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Bels?ségek - Máj - Vese - Vel? - Szív - Tüd? - Pacal - Zuza
Szabadt?zön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Rostonsült
A húsokat szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A szalonnát a b?rig bevagd...
Rebarbara-földieper dzsem
A rebarbaraszárak mindkét végét levágjuk. Megmossuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és forró vízzel 2 per...

 

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat