A malac húsos részét bedörzsöljük a
sóval,
borssal, majd rátesszük a megtisztított
fokhagymákat és a
rozmaringot, és a széleit összefogva megtűzzük. Tepsibe tesszük, aláöntünk egy kevés vizet, majd kb. 2 -2 1/2 órát pároljuk. Ezután bőrét bekockázzuk, a kockák közé tűzzük a
szegfűszegeket, majd még fél órát pirítjuk úgy, hogy közben a sörbe mártott
szalonnával kenegetjük 5-8 percenként. Amíg a hús sül, a cukrot megpirítjuk, felöntjük 3 deci borral és az
ecettel, majd beledobjuk a fűszereket, és néhány perc után a maradék borral elkevert keményítőt is belekeverjük. Amikor sűrűsödni kezd, beledobjuk a szőlőt és az aszalt gyümölcsöket, a
fahéjat és az ánizst pedig kivesszük. Végül a húst felszeleteljük, és a gyümölcsös körettel kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>