A
lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap a zöldséglevesben megfőzzük, és levét félretesszük. A
lencsét egy edénybe tesszük,
sóval,
borssal,
oregánóval,
bazsalikommal ízesítjük, majd a karajra tesszük, és a húst félbehajtjuk, hústűvel összetűzzük. Ezután a
lisztből,
tojásból, élesztőből,
sóból,
borsból és a langyos tésztából tésztát gyúrunk, megkelesztjük. Miközben a tészta kel, a
paradicsompürét, a
lisztet, a
lencsefőzőlevet megfőzzük a sütés után megmaradt zsiradékban. A tésztát elnegyedeljük, kinyújtjuk, majd beletesszük a húsokat és bebugyoláljuk. Így az egészet fél óráig sütőben sütjük, majd a
pecsenyelével együtt tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>