A sertéslábakat és a farkat jól megtisztítom, megmosom és feldarabolom, 1,5-2 l hideg
vízzel felöntve lassú tűzön főzöm. A
sárgarépát és a
petrezselyemgyökeret megtisztítom, hosszában kettévágom.
A vörös
hagymát megtisztítom, félbe vágom. A
fokhagymát is megtisztítom, de az utol
só vékony hártyát rajta hagyom. A levesbe a forrástól számított 5-10. percben teszem bele az előkészített zöldségféléket, a
zellerlevelet,
sót,
borsot. Az egészet lassú tűzön puhára főzöm.
A
burgonyát meghámozom, kockákra vágom és
sós
vízben megfőzöm. A levest leszűröm, a húst kicsontozom, a zöldségfélékkel együtt apró kockákra vágom és visszateszem a leszűrt levesbe. Hozzáadom a főtt
burgonyát, és szükség szerint öntök hozzá a
burgonya főzővizéből is.
A
lisztet forró olajon megpirítom, öntök rá egy kevés hideg vizet, majd hozzáadom a levest, és még 5-10 percig lassan forralom. Szükség és ízlés szerint
sózom, beleöntöm a bor
ecetet. Készre főzöm. (A leveshez apróra vágott
petrezselyem zöldjét is adhatunk)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>