A
rizst fél órára áztassuk annyi
vízbe, hogy ellepje. Öntsünk rá majd még 2 dl vizet és a
tej felét. csöpp
sóval főzzük addig, amíg a lé elfő róla. Öntsük fel a maradék
tejjel, és fedő nélkül kevergetve főzzük szét. A gyümölcsöket vágjuk össze, a
tejszínből verjünk kemény habot. A
zselatint fél dl
vízben oldjuk fel, és átszűrve tegyük a
tejszínhabhoz. A
rizsbe keverjük bele a cukrot, és keverjük langyosra. Forgassuk bele a gyümölcsöt, a reszelt
csokoládét, az apróra vágott cukrozott
narancshéjat és a
tejszínt. Forgassuk át, és letakarva tegyük 1 napra a hűtőbe. Tálalás előtt merjük poharakba, és díszítsük
tejszínhabbal, reszelt
csokoládéval és meggyel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>