A
mézet, a cukrot. a vaníliás cukrot és a
vajat összekeverjük és kis lángon megolvasztjuk a keveréket. A tűzről levéve belekeverjük a
fahéjat, a
tojássárgáját, a
szegfűszeget és az egészet sima masszává keverjük. A
lisztet, a sütőport és a
kakaóport összekeverjük egy tálban az előbb kikevert masszával és jól összegyúrjuk az egészet. Fél cm vastagra nyújtjuk a tésztánkat és az előre elkészített papírsablonunk és egy kés segítségével kivágjuk a 2 db csizmát, majd ki
vajazott tepsibe tesszük őket. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 15 perc alatt készre sütjük a csizmákat. A
tojásfehérjéből és a por
cukorból sűrű krémet keverünk és nyomózsákba töltjük, majd feldíszítjük vele a csizmákat. A megadott díszítőelemeket a máz segítségével ragasztjuk fel a csizmákra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>