A
hagymát meghámozzuk, majd a sertéshússal ls a
szalonnával együtt ledaráljuk. Ezután hozzáadjuk a lereszelt
sárgarépát, a felaprózott petrezselymet, a
grillfűszereket, az őrölt
borsot, a
majoránnát, a
tojásokat, 3 dkg
vajat, és a felaprózott
uborkát. Az egészet jó alaposan összekeverjük, majd 1-2 evőkanál zsemlemorzsát is belegyúrunk. A pulykamellet bevágjuk úgy, hogy ha széthajtjuk, akkor téglalap alakú legyen. Erre egy-egy tarjaszeletet fektetünk, majd erre tesszük a töltelék felét, az aszalt
szilvát, és végül újra a tölteléket. A te
tejére a
szalonnaszeletek kerülnek, majd a pulykamellet behajtogatjuk, átkötjük cérnával, és ki
vajazott alufóliába csomagoljuk. Kb. 1 órát sütjük, majd az alufóliát kibontva megpirítjuk, és már kínálhatjuk is valamilyen körettel.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>