A halat megtisztítjuk, gerincéről levesszük a húst, majd feldaraboljuk, be
sózzuk és 1-2 órát a hűtőben állni hagyjuk. Ezután az egészet ledaráljuk kétszer, kivéve a hal fejét. A másodszori darálásnál már egy fej vörös
hagymát és kevés
fokhagymát is beledarálunk.
sóval,
borssal ízesítjük, hozzáadjuk a
tojást, majd gombócokat formázunk belőle. Fogunk egy lábost, vizet teszünk bele, majd ebbe tesszük fel főni a gombócokat. A
vízbe tesszük a maradék felkarikázott
hagymát , a
sárgarépát, a cukrot, a szemes
borsot. a gombócokat, a hal fejét és gerincét akkor tesszük bele, amikor már felforrt. Egy óráig hagyjuk főni, majd a gombócokat, a fejet és gerincet kiszedjük, és a
zselatint beleöntjük. 1-2 percnyi főzés után az egészet a gombócokra szűrjük, majd amikor kihűlt, hűtőbe tesszük, és másnap kínáljuk.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>