A báránynyelvet felforraljuk, majd amikor kihűlt, lehúzzuk a bőrét. A húst a nyelvvel és a májjal együtt felkockázzuk. A
paprikát,
paradicsomot és
hagymát felaprítjuk.
A
hagymát olajon megpirítjuk, majd rátesszük a húst, a nyelvet és a májat. Lefedjük, és párolni kezdjük. Beletesszük a
paprikát és a
paradicsomot. Amikor
zsírjára sült, meg
paprikázzuk, és
vízzel felengedjük, majd lefedve készre főzzük. Amikor kész, kiszedjük a húst a májat és a nyelvet, majd a
tejföl,
liszt és 1 dl
víz keverékét hozzáöntjük, és felforraljuk. Utána szitán átnyomjuk, újra felforraljuk, visszatesszük a húst, nyelvet és májat, és mégegyszer felforraljuk.
Galuskával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>