Adventi zöldbab márványsajttal és sült paprikával receptHány személyre: 4
» 570 g zöld hüvelyű zöldbab
» 90 g pritamin
paprika megsütve és csíkokra vágva
» egy csipet
só, fehér
bors» 120 g krém
sajt» fél bögre
tej» 90 g szétmorzsolt márvány
sajt» fél bögre zsemlemorzsa
» 1 ek olvasztott
vaj»
vaj vagy
zsír a tál kikenéséhez
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, majd kikenünk egy 2 liter űrtartalmú ovális tűzálló tálat
vajjal vagy
zsírral. Ezután egy nagy tálban összekeverjük a zöldbabot, a
paprikacsíkokat, majd fűszerezzük
sóval és fehér
borssal. A keveréket belerakjuk az előkészített tálba. Egy kis lábosba beletesszük a krém
sajtot és a
tejet, és melegítjük kis lángon, amíg a
sajt el nem oszlik. Ezután hozzáadjuk a márvány
sajtot is. A
sajtos masszát ezután öntsük a zöldbabra, és keverjük össze. A zsemlemorzsát a
vajjal egy kis tálban elkeverjük, majd beszórjuk vele a zöldbab te
tejét. Ezután süssük az egészet kb. 20 percig, vagy amíg rotyogni kezd.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>