Felkockázzuk az aszalt gyümölcsöket, és a mazsolával együtt 1-2 órára langyos
vízbe áztatjuk, majd lesz?rjük és a levet félre tesszük. A
mogyorót, diót és
mandulát durvára vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
A tésztához a
lisztet, a zabkorpát, az éleszt?t, a f?szert és a vizet összegyúrjuk, bedagasztjuk, és langyos helyen egy órán át kelesztjük. Összegyúrjuk a gyümölcsös masszával és két (lehet?leg hosszúkás) cipóvá formáljuk. Süt?papírral bélelt tepsiben egy órán át kelesztjük.
Vizes ecsettel bekenjük és el?melegített süt?ben 190 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha kih?lt, a por
cukorból és
citromléb?l kevert mázzal leöntjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>