Sonkás-gombás sült vastag cs?tészta receptHány személyre: 6 személyre
» besamelmártás:
» 3 ev?kanál
vaj» 3 ev?kanál sima
liszt» 500 ml
tej» 40 g
parmezán sajt, lereszelve
» sütéshez:
» 3 ev?kanál
vaj» 60 g
parmezán sajt, lereszelve
» 150 g fehér
gomba, vékonyan szeletelve
» 90 g
sonka kockára vágva
» 500 g rigatoni vagy más, cs?tészta
» 150 g prosciutto, csíkokra vágva
A süt?t melegítsük el? 200 fokra.
vajazzunk ki egy süt?edényt.
Mártás:
Olvasszuk fel a
vajat alacsony t?zön, keverjük bele a
lisztet, majd apránként adjuk hozzá a
tejet kevergetés mellett. F?zzük s?r?re. keverjük hozzá a
parmezánt és tegyük félre.
Sütéshez:
Olvasszunk fel 2 ev?kanál
vajat közepes t?zön, adjuk hozzá a
gombát és süssük benne 5 percig. Tegyük bele a
sonkát és 5 perc alatt süssük ropogósra.
F?zzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben, sz?rjük le és tegyük félre egy süt?edénybe. Tegyük rá a
gombát és a
sonka felét. Locsoljuk meg a mártással, majd ismételjük meg a rétegezést.
Szórjuk meg a maradék
parmezánnal és csepegtessük meg a maradék
vajjal. Süssük 10-15 percig, majd tálaljuk.
Elkészítési id? 70 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>