Futtassuk fel kevés cukrozott
tejben az élesztőt. Keverjük simára a maradék
tejben a
lisztet, a
tojássárgákat, 5 dkg porcukrot és egy csipet
sót. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, majd 10 perc pihentetés után keverjük bele a keményre felvágott
tojásfehérjét. A kész masszából süssünk palacsintákat. A töltelékhez reszeljük le az
almákat, keverjük össze őket 25 dkg por
cukorral, a dióval, a mazsolával, a rummal és a
pálinkával. Állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ezután töltsük a masszát a palacsintákba, tekerjük fel őket egyenként, szeleteljük fel őket 3 cm vastagra, és rakjuk a tekercseket egymás mellé egy ki
vajazott tűzálló tálba. Öntsük le az egészet
tejföllel, előmelegített sütőben süssük meg, majd tálaljuk por
cukorral megszórva. Kb. 80 perc alatt készül el.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>