lisztb?l,
tejb?l,
tojásból közepesen s?r? palacsintatésztát készítünk, habver?vel habosra dolgozzuk, és kevés
cukorral,
sóval ízesítjük. Egy kevés felhevített olajon vékony palacsintákat sütünk bel?le.
A darált dióbelet elkeverjük rumba áztatott mazsolával, vékony csíkokra vágott cukrozott
narancshéjjal,
cukorral, ?rölt
fahéjjal és
tejszínnel, majd felf?zzük. Ha a kész diótöltelék híg, édes mazsolával s?ríthetjük. Megkenjük vele a palacsintákat, és háromszög alakúra hajtjuk ?ket.
A
tojások sárgáját simára keverjük a
liszttel. A
tejet felforraljuk a
cukorral és az apróra tört
csokoládéval, majd amikor a
csokoládé felolvad benne, állandóan kevergetve a
lisztes
tojáshoz öntjük. A tálat
vízfürd?re tesszük, és habver?vel kevergetve bes?rítjük a
csokoládémártást. A t?zr?l levéve hozzáadjuk a
tejszínt, a
vajat és a rumot.
Tálaláskor diókrémmel töltött palacsintákat meglocsoljuk forró, rumos
csokoládémártással, majd por
cukorral meghintve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>